Nuorten ilta Nuakkarilla kiinnosti – aiheina vapaaehtoistyö ja pizzansyönti

Image by Chad-V from Pixabay

Toukokuisena maanantaina Onkkaalan nuorisotilaan eli Nuakkarille saapui 14 nuorta, kun Yhteinen Pälkäne -hanke järjesti illan vapaaehtoistoiminnan teemojen ympärillä. Hanna ja Marja-Liisa vetivät tilaisuuden, ja paikalla olivat työn puolesta myös Matti, Iina ja harjoittelija Hanne.

Ilta alkoi rivakasti nettikyselyllä, jossa nuorilta tiedusteltiin heidän mielikuviaan vapaaehtoistyöstä, yhdistystoiminnasta ja talkoista.

Talkoot oli selkeästi nuorille tutuin konsepti ja oli aika selvää, mitä sanalla tarkoitetaan. Talkoilu myös kiinnosti, varsinkin jos hommien jälkeen olisi tarjolla ruokaa! Vapaaehtoistyön kaiku oli muutamien vastausten perusteella vähän negatiivisempi – kukapa nyt haluaisi tehdä työtä, josta ei saa itselle rahaa. Tämä on hyvä haaste meille hankkeessa: miten tuoda esille nuorille ja muillekin, että vapaaehtoistyö parhaimmillaan antaa paljon enemmän kuin ottaa, vaikka rahaliikennettä ei hommassa olisikaan mukana. Yhdistystoiminta sanana oli kaikista vierain, mikä ei olekaan ihme: moni yhdistystoiminnassa mukanakin oleva ei sinänsä huomaa olevansa mikään yhdistysaktiivi, kunhan vaan tekee itselleen mieleisiä asioita.

Kyselyn jälkeen nuoret pääsivät pohtimaan, millaista toimintaa he haluaisivat tehdä, joka olisi mielekästä ja tuottaisi iloa sekä heille itselleen että muille. Esille nousi monia mielenkiintoisia ajatuksia, kuten hyppytorni uimarannalle, katos skeittiparkkiin sekä juomavesipisteet kylälle.

Hanna ja Marja-Liisa kertoivat vielä mahdollisuuksista osallistua erilaisiin vapaaehtoishommiin ja korostivat, että kaikki nuorten ideat otetaan huomioon ja heille tarjotaan tarvittavaa tukea ja apua niiden toteuttamisessa. Erityisesti mainittiin tulevan Luontoliikuntapäivän ja kannustivat nuoria lähtemään mukaan. Kolme nuorta lupasikin tulla avuksi – iso kiitos! Siellä nähdään!

Illan lopuksi syötiin pizzaa hyvällä ruokahalulla – lopussa kiitos seisoo, eikös se niin mennyt!

Yhteinen Pälkäne -hanke pyrkii lisäämään nuorten hyvinvointia mahdollistamalla heidän osallistumisensa mielekkääseen ja iloa tuottavaan vapaaehtoistoimintaan.