Kylätreffit, -kummit ja -kierrokset Onni elää kylässä -illassa

Onni asuu kylässä ilta

Onni elää kylässä – kyläasumisen ilta huhtikuun alussa tarjosi osallistujilleen mielenkiintoisen tapahtuman, jossa Pälkäneen kyläaktiivit kokoontuivat yhteen keskustelemaan kyläasumisen mahdollisuuksista ja haasteista. Ilta oli täynnä keskusteluja, ideoita ja yhteisöllisyyden voimaa.

Hanketiimiläiset Hanna ja Katariina toivottivat parisenkymmentä osallistujaa tervetulleiksi, minkä jälkeen kuultiin Alvettulan asumiskokeilusta ja kyläkummitoiminnasta kyläkummi Pirkko Nurmisen ja kyläaktiivi Irja Pohjolan johdolla. Mietittiin yhdessä, olisiko tällaiselle toiminnalle tarvetta tai intoa Pälkäneellä. Joillain kylillä innostuttiin asiasta heti, toiset jäivät vielä miettimään asiaa.

Seuraavaksi käsiteltiin kyläasumisen messuja, joista Luopioisten Yrittäjien Sari Päätalo toi esille uusimpia kuulumisia ja suunnitelmia. Mukana on jo kymmenen kyläyhdistystä! Messuosastojen varaus on nyt päättynyt.

Esitysten jälkeen käytiin kylätreffeille: pienissä ryhmissä keskusteltiin, miten kylät ovat tähän mennessä onnistuneet tuomaan esiin omia vetovoimatekijöitään viestinnässä, ja pohdittiin kylillä asumista yleisemminkin. Kuningasideana nousi ajatus järjestää yhteinen bussiretki kylävierailuille, jotta naapurikyliin päästäisiin tutustumaan myös ”livenä”.

Tilaisuus synnytti hedelmällistä keskustelua ja uusia näkökulmia. Tärkeä kysymys nousi esiin: onko Pälkäneellä oikeasti olemassa me-henkeä vai onko vanha vastakkainasettelu edelleen voimissaan? Valllitseva mielipide oli lopulta kuitenkin, että koko Pälkäneen alueella on nykyään vahvaa me-henkeä. Kiiteltiin myös hankkeen työtä ja hyvää kuntayhteistyötä, mikä vahvisti uskoa tehtyyn työhön kaikin puolin.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!